Прочитај ми чланак

ПО КОМ КРИТЕРИЈУМУ? После Џеја и Тику Арсића сахрањују у Алеји заслужних грађана

0

Тихомир Тика Арсић преминуо је у понедељак, у 64. години, после дуге и тешке болести, а данас ће бити сахрањен у Алеји заслужних грађана на Новом гробљу.

Остаће познат по великим глумачким улогама у филмовима: „Дечко који обећава“, „Велики транспорт“, „Игмански марш“, „Пејзажи у магли“ и другима, док га је телевизијска публика недавно гледала у улози фудбалског менаџера Барона у популарној серији „Убице мог оца“.

Foto: Printscreen

Рођен је 21. јула 1957. године у Земуну.

Био је у брају са певачицом Биљаном Крстић са којој има две ћерке, Милицу и Ленку.

Од 2011. године је у брају са балерином Јеленом Ћосић, са којом има ћерку Веру и сина Арсенија.

Једна од његових жеља била је да поново стане на сцену свог Народног позоришта, а његова кућа ће му то на неки начин омогућити јер ће исте вечери у 21 сат на свом Јутјуб каналу емитовати представу „Идиот“, по роману Ф. М. Достојевског, у драматизацији и режији Стеве Жигона.

– У овој култној представи Тихомир Арсић је бриљантно одиграо улогу Рогозина, за коју је добио две најзначајније награде у својој каријери – Златног витеза у Москви и награду „Раша Плаовић“ за најбоље глумачко остварење у сезони 1994/95, стоји у саопштењу националног театра.

„Идиот“ је једно од најзначајнијих позоришних остварења у савременом српском театру, пре свега зато што је рађен у драматизацији непревазиђене светске литературе и можда најбоље написаног романа свих времена. Премијера ове представе била је 22. децембра 1995. године, а режију и драматизацију урадио је маг позоришне сцене Стево Жигон. У великом глумачком ансамблу који је остварио ову представу, поред Тихомира Арсића, главне улоге су играли: Небојша Дугалић, Ивана Жигон и Данијела Кузмановић Павловић. Снимак ове представе урадио је РТС.