Прочитај ми чланак

ПЕТАР БОЖОВИЋ: Aко ћемо право који Србин није из Црне Горе

0

petar bozovic1

Филм „Мали Будо“ далеко је више од црне комедије о Црногорцима у Београду, указали су актери редитељског првенца Данила Бећковића. Петар Божовић, који у филму тумачи лик мафијаша Божа који креће у освету након што му син умире због љекарске грешке, истакао је да је млади редитељ имао велики изазов.

„Јако осетљива тема, наочиглед комична, а она у ствари цијело наше поџемно биће друштва освјетљава оном свјетлошћу која је упрта у гледаоца, то јест у народ, да не види шта се дешава стварно иза“, рекао је Божовић, преноси Блиц.

Он је објаснио да су посебно „дирљиво“ обрађени женски ликови.

„Гђе су нам дошле ђевојке драге, жене. Која је њихова употребна вриједност? У времену у којем се највише говори о слободи жене, она је најобезглављенија, не зна гђе јој је глава, гђе ду.е. Разумијете. Овамо је анорексичарка, овамо чува груди не дајући своме ђетету млијеко да би се допала коме? Је л‘ мужу или овима другима из парка који је гледају. Таквих примјера овде има. Зато мене на неки начин, не вријеђа, него мислим да се погрешно гледа на овај филм као „Црногорци у Београду“ или како нас зову „теразијски црногорци – рекао је Божовић и духовито додао:

„Мислим, прије свега, који Србин није из Црне Горе, ако ћемо право. То ја онако чисто из скромности.“

Извор: Блиц