Прочитај ми чланак

НЕ ПAМТИ ГA ПО ЛЕПОМ: Секу Саблић Тито шокирао понашањем

0

Сека Саблић једна је од ретких уметница која је имала прилику да упозна бившег председника СФРЈ Јосипа Броза Тита, али јој то није било баш пријатно искуство.

Иако већина оних који су имали ту част прича о њему у суперлативу, она није имала пријатно искуство када је стала пред њега да изведе своју тачку.

– Била сам још студент, било је то почетком шездесетих. Били су у некој соби и ми смо онда један по један долазили са својим тачкама, ваљда на метар испред Тита и Јованке. Ја сам рецитовала, односно то је било „тртљање“, неки су певали… Он ме никад није импресионирао, није ме било страх нити сам имала трему јер није ни моја породица била на његовој линији – испричала је Сека и додала:

– Aли никад нећу заборавити како је пушио цигару и добацивао ми усред моје тачке, ваљда је мислио да тако учествује. Било ми је то страшно, касније ми се то догађало по провинцијским позориштима. Није ме то толико чудило, али да један Тито с оним својим држањем тако добацује.

БОНУС ВИДЕО

Гост емисије „Бистро из НAНЕ”, медијске куће „Центар”, био је наш познати редитељ и глумац Ненад Гвозденовић. Он је током интервјуа причао о хришћанству и позоришту (00:31:00), као и о новцу у уметности и критичарима (00:33:00), . Послушајте:

Ако вам се свиђају емисије, лајкујте и Фејсбук страницу – ФЕЈСБУК – ЦЕНТАР
и претплатите се на Јутјуб канал: ЦЕНТАР – ЈУТЈУБ или нас можете контактирати на 064 24 24 123.