Прочитај ми чланак

Мира Радојевић на Коларцу!

0

mira-radojevic

Управо је потврђено да ће Мира Радојевић, професр на Филозофском факултету у Београду и коаутор култне књиге „Србија у Великом рату 1914-1918“, говориће на свечаној промоцији нецензурисаног издања књиге Magnum crimen.

Доц. др Мира Радојевић проучава историју југословенске идеје, српско-хрватске односе, проблеме демократије и парламентаризма, деловање грађанских политичких странака, улогу политичке и интелектуалне елите, послератну југословенску емиграцију…

Др Радојевић је објавила две монографије: „Научник и политика – Политичка биографија Божидара В. Марковића од 1874 до1946.“ и „Удружена опозиција од1935. до1939.“, и, у коауторству са проф. др Љубодрагом Димићем култну књигу „Србија у Великом рату 1914-1918“. Аутор је и више десетина научних радова који су објављени у домаћој и страној стручној периодици. Учествовала је на више десетина научних скупова у земљи и иностранству. Као предавач по позиву, одржала је серију предавања на Масариковом универзитету у Брну.

Сарадник је Српског биографског речника и члан редакције Српске енциклопедије.

ДОЂИТЕ НА КОЛАРАЦ! СРЕДА, 14. ОКТОБАР У 19.30 ЧАСОВА. СВЕЧАНА НАЦИОНАЛНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ИЗЛАСКА ИЗ ШТАМПЕ НЕЦЕНЗУРИСАНОГ ИЗДАЊА КЊИГЕ MAGNUM CRIMEN!