КУСТУРИЦА уз Де Нира и Депа на црвеном тепиху 76. фестивала у Венецији

0

Прослављени режисер Емир Кустурица председаваће жирију за најбољи дебитантски филм на филмском фестивалу у Венецији, пишу "Вечерње новости".

Кустурица ће се на црвеном тепиху 76. фестивала у Венецији наћи уз светске звезде Роберта де Нира, Бреда Пита, Катрин Денев, Педра Алмодовара, Џонија Депа…

Такмичарски програм за најбољи дебитантски филм традиционално изазива највеће интересовање филмских посленика.

Кустурица је своју велику каријеру у свету започео управо на фестивалу у Венецији 1981. године када је са филмом „Сјећаш ли се Доли Бел“ тријумфовао на такмичењу за најбољи дебитантски филм и освојио првог „Сребрног лава“.

Исту престижну награду, али у главном такмичарском програму Кустурица је освојио 1998. године за филм „Црна мачка, бели мачор“.

Последње успехе остварио је на Лиду 2016. године са љубавном драмом „На млечном путу“, а 2018. године са дугометражним документарним филмом „Пепе, један узвишени живот“.

Овогодишње издање једног од најгламурознијих и најпрестижнијих фестивала отвориће породична драма „Истина“, јапанског редитеља Хироказуа Коре-еде, прошлогодишњег добитника канске „Златне палме“ са Кетрин Денев, Жилијет Бинош и Итаном Хоуком.

У трку за „Златног лава“ ушао је 21 филм.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!