Прочитај ми чланак

КОЈА ИЗ „ДИСЦИПЛИНЕ КИЧМЕ“ у индукованој коми после можданог удара

0

Како "Новости" сазнају, Која је отишао у Енглеску да посети своју сестру, када је доживео мождани удар. Хитно је хоспитализован у једној тамошњој болници

Бaс гитариста, певач, композитор и вођа рок бенда „Дисциплина кичме“ Душан Којић Која (58) имао је мождани удар и налази се у болници у индукованој коми.

Фото: Н.С.

 

Како „Новости“ сазнају, Која је отишао у Енглеску да посети своју сестру, када је доживео мождани удар. Хитно је хоспитализован у једној тамошњој болници, а лекари су га увели у индуковану кому, како би мозгу дали довољно времена за опоравак. Иначе, ова медицински изазвана кома је намењена посебно тешким болесницима, који би без те терапије изгубили живот.

Која је на српској музичкој сцени активан пуне четири деценије. Прикључио се 1980. Милану Младеновићу у групи „Лимуново дрво“, а када су се уз бубњара Ивицу Вдовића Вда усталили као трио, променили су име у „Шарло Акробата“ и објавили једини, али култни албум „Бистрији или тупљи човек бива кад…“. По распаду „Шарла“, Која крајем 1981. оснива „Дисциплину кичме“. Аутор је хитова „Тата и мама“, „Сви за мном“, „Ја имам шарене очи“, „Немој да бацаш бетонске табле са врха своје зграде“, „Да ли ти знаш за неки други ритам“, „Бука у моди“…

Такође, компоновао је музику за филм „Како је пропао рокенрол“. Последњи студијски албум „Опет“, Којина „Дисциплина кичме“ објавила је 2016. Тада је поручио да смо „заборавили рокернол и отишли у шопинг-мол“, али да се у његовом дому слуша рок, а не турбо-фолк.

https://twitter.com/srbininfo/status/1156286765390606341?s=20