Прочитај ми чланак

И Мило Ломпар на Коларцу!

0

milo-lompar-profil

Један од најзначајнијих српских интелектуалаца данашњице, проф. др Мило Ломпар, учествоваће на свечаној академији поводом изласка из штампе нецензурисаног издања књиге Magnum crimen Виктора Новака, која ће бити одржана 14. октобра у 19.30 часова у Коларчевој задужбини у Београду.

Мило Ломпар рођен је 1962. године у Београду. На Филолошком факултету у Београду професор је за Српску књижевност XVIII и XIX века и Културну историју Срба. Био је генерални директор Политике а.д (2005-2006). Преседник је „Задужбине Милоша Црњанског“ и секретар Српске књижевне задруге. Добитник следећих награда: Октобарска награда града Београда, „Стражилово“, „Станислав Винавер“, „Ђорђе Јовановић“, „Лаза Костић“, „Никола Милошевић“, „Печат времена“

Објавио је књиге О завршетку романа (Смисао завршетка у роману ‘Друга књига Сеоба’ Милоша Црњанског, Модерна времена у прози Драгише Васића, Његош и модерна, Црњански и Мефистофел (О скривеној фигури ‘Романа о Лондону’), Аполонови путокази (Есеји о Црњанском), Моралистички фрагменти, Негде на граници фшозофије и литературе (О књижевној херменеутици Николе Милошевића), О трагичком песнику (Његошеве песме), Његошево песништво, Дух самопорицања, Повратак српском становишту.

Његова темељна и најзначајнија књига, „Дух самопорицања“, доживела је од 2011. године већ шест издања!

ДОЂИТЕ НА КОЛАРАЦ! СРЕДА, 14. ОКТОБАР У 19.30 ЧАСОВА. СВЕЧАНА НАЦИОНАЛНА АКАДЕМИЈА ПОВОДОМ ИЗЛАСКА ИЗ ШТАМПЕ НЕЦЕНЗУРИСАНОГ ИЗДАЊА КЊИГЕ MAGNUM CRIMEN!