„ХОТЕЛ БЕОГРАД“ у Русији за 7 дана видело већ 830.000 људи, обара рекорде

0

Нови филм успешног српског глумца Милоша Биковића, романтична комедија "Хотел Београд", имаће премијеру у Београд у Центру "Сава" 10. марта, а ми смо имали прилику да погледамо филм на новинарској пројекцији и донесемо вам утиске глумаца пред даље приказивање.

Колико је филм забаван публици, показује информација да је само током првог викенда приказивања у Русији, филм погледало више од 830.000 гледалаца и за та три дана је успео да поврати уложени буџет остваривши зараду од чак три и по милиона долара.

Foto: Printscreen Instagram

Ово остварење је дебитантски филм руског редитеља Константина Статског, а поред Биковића, у филму се од домаћих глумаца могу видети и Миодраг Радоњић, Јелисавета Орашанин, Љубомир Бандовић, Срђан Тодоровић… Реч је о наставку популарне серије „Хотел Елеон“ која је у Русији постигла огромну гледаност, а Милошу Биковићу донела додатну популарност.

Шармантни Павле ког тумачи српски глумац враћа се у Београд и отвара свој хотел. Међутим, неће дуго бити миран пошто бива уплетен у серију догађаја који ће му закомпликовати живот, али и вратити стару љубав – Дашу Ивановну.

Говорећи о томе како је дошло до идеје за филм, Биковић се осврнуо на важност представљања наше земље ван граница.

– Идеја за овај филм је настала док смо радили серију „Кухиња“ и „Хотел Елеон“, које су имале велики успех на руском тржишту. Публика је јако лепо одреаговала на мој лик Павла Аркадијевича и на те приче о Србији, измишљене пословице, на стереотипе који су у вези са Србијом. Они се са симпатијама односе према томе и воле то да гледају. Идеја је била да им покажемо Београд и целу Србију – рекао је Биковић на конференцији за новинаре и додао:

– Заједничким снагама смо успели да направимо један пројекат који је већ сада направио такав резултат да стижу стотине и стотине коментара људи из Русије који желе да дођу у Србију. То је и био циљ, поред тога што смо желели да направимо једну романтичну комедију о већ познатим јунацима као што су Павле и Даша – рекао је познати српски глумац који је уједно био и продуцент овог остварења.

Талентована и лепа руска глумица Дијана Пожарскаја која репризира своју улогу Даше имала је само речи хвале за нашу земљу:

– Ја сам се одмах заљубила у вашу земљу и велико задовољство ми је било што сам снимала овде. Могу да вам кажем да је пројекат „Хотел Београд“ мени учинио велико задовољство и да ми је омиљени пројекат до сада. Надам се да ћу јос много пута доћи овамо, не само да се одморим него и да снимим још нешто. Јако волим ваш народ.

Глумац и продуцент филма Миодраг Радоњић, који тумачи изузетно комични лик Срећка, ову српско-руску копродукцију види као нешто ново на домаћем тржишту, па је пожелео да се филм свиди домаћој публици:

– Није чест случај да се прави једна романтична комедија. Надам се да ће филм бити за нашу публику једно освежење, један талас ведрине и једна добра припрема за лето.

Чини се да ће и редитељу Константину Статском снимање у Београду остати у лепом сећању, иако му ово није био први боравак у главном граду.

– Са Србијом су повезани моји студентски дани. Био сам на првом фестивалу Кустендорф још као студент. Тада сам се заљубио у вашу земљу, тако да ми је јако драго сто сам могао да снимим филм мало у вашој земљи и мало у мојој. Снимао сам у Мексику и верујте ништа горе од тога нема – нашалио се руски редитељ и додао:

– Не кажу бадава да су Срби и Руси братски народ, ми смо врло слични, смејемо се истим шалама. Веома сам пријатно изненађен вашим глумцима. И није реч само о Милошу, знам какве су реакције у Русији и колико је публика одушевљена српским глумцима.

„Хотел Београд“ ће од 12. марта ући у редовну биоскопску дистрибуцију, након чега нас, према речима координатора за интернет и мултимедију Телеком Србија групе Владимира Лучића, очекује и серија „Хотел Београд“ од три епизоде, која ће бити емитована на каналу Суперстар ТВ.

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!