Прочитај ми чланак

Гаги на суду због „Руже румене“: Тужи га колега

0

Небојша Љубишић тврди да је комплетан аутор музике и дела текста песме "Ружо румена", а не његов колега Драган Гаги Јовановић, како је заведено у Сокоју. Због чувене песме завршили су на суду.

Наиме, како преносе медији, глумац Небојша Љубишић тужио је свог колегу и класића, чувеног Дракчета са села, да му је украо песму. Прецизније, Љубишић оспорава да је Драган Гаги Јовановић комплетан аутор чувене „Руже румене“.

Из Сокоја – Организације музичких аутора Србије, потврдили су да је као аутор музике и текста великог хита уписан само Гаги Јовановић. Међутим, још прошле године стигао им је допис од Љубишићевог адвоката Ненада Рудовића, у коме он оспорава Гагију комплетно ауторство над музиком и делом над текстом. Јовановићу су зато блокиране исплате тантијема, а његов колега сада треба да суду да докаже да је аутор песме. Није на одмет знати да слични процеси у свету трају и по неколико година, а тантијеме, чак и на малом тржишту као што је Србија, могу да износе и по неколико хиљада евра.

– За сада на ову тему нећу давати никаве изјаве – кратко је рекао Љубишић за поменути лист и, како се наводи, потврдио сазнања, а глумчев адвокат је објаснио да ће они овај спор највероватније решити између себе.

И Драган Гаги Јовановић је потврдио ово, али такође није био био превише расположен за причу.

– Не бих коментарисао цео случај. За мене је то тужна прича. Били смо другари, али временом се људи мењају… – поручио је Јовановић.