Прочитај ми чланак

ЕНИС БЕШЛAГИЋ: Какав рат, не можеш бити коњ два пута

0

„Прича о новом рату је обичним људима смешна и глупа. Aко политичари мисле да добију рат, прво морају да чувају своју гузицу јер грађани лако могу да се окрену против њих", рекао је глумац Енис Бешлагић коментаришући актуелну ситуацију у БиХ.

enis-beslagic-bosanski-glumac-foto-printscreen-yt-143

Он је нагласио да су приче о рату у БиХ и региону илузионарне ствари и да људи на улици о томе и не размишљају.

„Глупе су приче да ће неко некога физички победити или освојити нешто. Шта ће ти још нешто кад и одавде народ одлази, немају ништа, немају за кифле. Не разумем ту потребу“, искрен је Бешлагић.

Он каже да се тензије дижу, али само медијски и политички.

„Смешно је размишљати о рату овде. То би била ствар умешаности земаља региона које су већ у ЕУ или на путу ка ЕУ, а они су гарант Дејтонског споразума. То значи да би се цели регион увукао у рат и да би се поново рушило, а нисмо још ни фасаду на ово ставили“, прича он.

Бешлагић је подсетио да је своје мишљење о политичарима, њиховом (не)раду и будућности рекао политичким лидерима у лице на додели награда Вечерањаковог печата.

„Немамо пара да обновимо цеви, а одакле нам паре за рат? Изјаве глупана треба игнорисати. И грађани требају да преузму одговорност, јер не можес бити ‘коњ’ два пута“, казао је БиХ глумац и додао да БиХ не може да се гради без једног народа, јер онда то није БиХ и да је разочаравајућа цела ситуација.