Прочитај ми чланак

ЕМИСИЈА „ГОСТ НЕДЕЉЕ”: Аца Селтик, (Ортодокс Келт), код др Драгана Петровића

0

Драган Петровић, који води емисију „Гост недеље”, имао је свог шестог госта, а то је Александар Петровић, Аца Селтик, познати фронтмен групе Ортодокс Келт.

У трајању од 90 минута емисије, дат је пресек живота познатог уметника, занимљиви моменти са почетка каријере, долазак у групу Ортодокс Келт 1993, стварање њеног идентитета, најпознатији концерти, албуми. Посебне тематске целине су биле веза Ортодокс Келтс са фудбалским клубом Селтик, историја Келта, сличности са Србима, борба Ираца и Шкота за идентитет и независност.

Александар Петровић је одличан познавалац и фан фудбалског клуба Селтик, док је домаћин др Драган Петровић такође показао одлично познавање фудбалских прилика везаних за овај клуб и европске купове, утакмице које су играли српски клубови са острвским, посебном са Шкотским, али и историјске и идентитетске околности везане за Британска острва и Ирску.

Аца Селтик је овом приликом, вероватно први пут, испричао неке занимљивости везане за његово детињство, почетке бављења музиком, прве бендове у којима је наступао, политичке ставове, интересантне доживљаје са путовања и турнеја. Аца је говорио и о разлозима због чега рок ен рол долази у извесну кризу последњих година интересовања шире јавности, мада је публика која га прати и даље врло бројна и обухвата практично све генерације.

Оба учесника ове занимљиве емисије, и водитељ и гост су на њеном крају, рекли да је то само први део, и да ће током следећих седмица Аца Селтик поново гостовати у овој емисији, јер су у ретроспективи његовог живота и стварања тек дошли приближно до 1999. године. Ова емисија је лепо прихваћена од публике.

За неколико дана на овом новом каналу, где Драган Петровић има две емисије – Гост недеље и Библиотека, ово је прва емисија која нема ни један једини дислајк (50 лајкова). Према томе и овај податак говори да је гостовање Аце Селтика фронтмена групе Ортодокс Келтс на оне који су погледали ову емисију, оставило врло позитиван утисак.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!