Прочитај ми чланак

Џони Штулић: Никада не бих свирао у Загребу, већ у Београду!

0

branimir-dzoni-stulic
(Блиц)

А и ко би слушао моје нове песме и народњаке које сада обрађујем. Не пада ми на памет да поново изводим старе хитове Азре, рекао је певач

Бранимир Џони Штулић, легенда екс-ју рокенрола, недавно је на Јутјубу објавио албум Гозба и каже да га стално зову да направи повратнички концерт, који би пре одржао у Београду него у Загребу.

„Стално снимам нове песме па ставим на Јутјуб, који је као зидне новине које свако гледа и слуша. „Гозба“ у ствари није албум, то је колекција песама. А назив сам дао у славу музике“, рекао је Џони Штулић.

На албуму се налази и песма „Краљевић Марко“, као и његова интерпретација нове песме „Видај ране цурица“ Срђана Сахера. Остале песме су обраде познатих народних песама.

„Снимио сам вокалну верзију „Краљевића Марка“, која је раније била постављена као инструментал. Има нових обрада народних песама. Радим обраде свих народних песама које вреде. Мислим да сам ја један од ретких певача који могу заиста добро да отпевају народну песму. Мало је правих народних певача, тек можда понеки који пева севдалинке“, прича Џони.

Џони на Јутјуб каналу има милионске прегледе неких песама јер и даље у бившој Југославији постоји читава армија његових фанова.

„Сваког дана седим на једној малој дрвеној столици док свирам гитару и снимам песме на касетофон. Толико сам времена провео на њој да ме понекад јако боле леђа. Али настављам да радим. Често свирам, снимам песме или преводим до касно у ноћ. Ја у Холандији живим један посебан живот. Када бих се вратио у бившу Југославију, ја више не би знао где ми је дом. С пријатељима се често чујем телефоном, али ретко неко дође да ме посети“, рекао нам је Џони.

Џони каже да га стално зову да направи повратнички концерт, али да он засад све понуде одбија.

„Стално ме зову да поново окупим бенд и засвирам у градовима бивше Југославије, међутим, ја никада не бих свирао у Загребу, можда евентуално у Београду. Не требају ми велике паре. А и ко би слушао моје нове песме и народњаке које сада обрађујем. Не пада ми на памет да поново изводим старе хитове „Азре“, то је давно прошло време. Морао бих да урадим једно тридесетак концерата да би после тога можда свирао некакав велики концерт. Замисли да фудбалски клуб који није одавно играо одједном излети на „Маракану“ пред сто хиљада људи. То је немогуће – рекао нам је Џони.