Прочитај ми чланак

ЏОНИ ДЕП: Србија је видела довољно ужаса

0

Док свет бруји о његовим оптужбама да је од бивше супруге трпео злостављање, холивудски глумац промовише филм који је снимао у Србији и присећа се свог боравка у нашој земљи.

Амерички глумац Џони Деп највећа је звезда 70. међународног филмског фестивала у Берлину, где је представио свој нови филм Минамата.

Фото: АП

Реч је о остварењу које представља адаптацију истоимене књиге Јуџина и Ајлин Миоко Смит, о ратном фотографу који се враћа у Јапан не би ли овековечио ефекте тровања живом. Оно што посебно доприноси естетици овог филма свакако је својеврсна „позорница“ – очаравајући Београд, у којем је снимано ово остварење режисера Ендруа Левитаса.

“Приче људи који су радили са нама су далеко од трагедије из Минамате, али Србија је свакако, као и цео регион, видела довољно ужаса. Кад гледаш филм, нешто мораш да осетиш, зато што си приморан да видиш и себе у тим околностима“, рекао је Деп за РТС.

Режисер је истакао да је цео тим био изузетно емотиван током рада.

„Екипа је повремено била у сузама. Како су радили и страст коју су унели ушла је у ДНК овог филма. И наравно, храна је била фантастична“, рекао је он, а Џони Деп је добацио шта је њему нарочито упечатљиво.

“Ћевапчићи и колеге из Србије су фантастични“, рекао је глумац.