Прочитај ми чланак

ДОЂИТЕ НА ВЕЛИКИ СРПСКО-РУСКИ СПЕКТАКЛ: „Стојте галије царске”

0

Поводом обележавања 100 година од почетка Првог светског рата, Велика дворана Сава центар, 17. септембар, 20:00.

Светигора и Друштво српско – руског пријатељства са благословом Његове Светости Патријарха Иринеја и Митрополита Амфилохија Радовића остварују спектакл поводом обележавања 100. год. од почетка Првог светског рата, који ће бити одржан 17.септембра у Сава Центру у 20 часова.

Путоваћемо копном и морем, пловићемо до Крфа, а по повратку у Србију славићемо највећу победу поносне српске војске, и пробудићемо памћење на све оне који осташе по далеким гроблјима плаве гробнице, Зејтинлика, Гучева, Колубаре… Васкрснути нашим памћењем и захвалношћу, и најомилјенијим песмама и због тога и они ће бити са нама.

stojte galije carske _o

Кликните на слику

Учествјују

Војвода Мишић – МИША ЈАНКЕТИЋ, Дарја Каробкина – Маријана Шовран, Флора Сандес – Катарина Радивојевић, Војвода Степа – Лепомир Ивковић, Милунка Савић – Јелена и Ивана Жигон, мајор Гавриловић – Небојша Кундачина, Макензи – Миодраг Мргуд Радовановић, СВЕТУ улогу Србије тумачиће гусларка БОЈАНА ПЕКОВИЋ, Застрашујућу аустријску војску одплесаће прваци света у савременом плесу – дрим тим Ла луна из Јагодине, а највеће изненађење спектакла биће тумач улоге руског цара НИКИТА МИХАЛКОВ, Надежда Петровић – гошћу – прима балерину чувеног Маринског театра из Петрограда, која ће плесати на оргиналну музику НИНОСЛАВА АДЕМОВИЋА.

Овом приликом заједничким снагама окупиће се војска , свештенство и уметници! Од гуслара до хип хопа , захваљујући националним ансамблима, младим талентима, еминентним уметницима, који це снагом креативне уметничке енергије и свог талента уприличити овај спектакл, одаћемо захвалност свима који су дали своје животе за нашу отаџбину и оживети њихове ликове да те вечери буду са нама.

У елитној публици те вечери ће седети историчари из целог света, они ће тог дана открити КРСТ АНДРИЈЕ ПРВОВЕНЧАНОГ, споменик на Калемегдану, и многобројни значајни гости из земље и иностранства.

Наш спектакл о Великом рату под насловом СТОЈТЕ ГАЛИЈЕ ЦАРСКЕ окупиће више од 200 учесника! Окупила их је својом уметничком снагом аутор спектакла ИВАНА ЖИГОН.

Надамо се да ћете доживети незаборавно уметничко ходочашће!

(Србин.инфо, Стојте галије царске)