Прочитај ми чланак

Ђорђе Балашевић није могао да одржи концерт у Нишу због „неког изнад мене“ (ВИДЕО)

0

Нишлије нису имале прилику да уживо чују Ђорђа Балашевића, али се зато публика на концерту у Крагујевцу смејала причи о Нишу - како су се надлежни позивали на ове "изнад себе" и нису му одобрили коришћење хале.

Балашевић је на концерту одржаном 25. јануара у Крагујевцу у хали „Језеро“ препричао процедуру која није довела до тога да буде одобрен концерт у „Чаиру“ у Нишу, пренеле су Јужне вести.

„Хтели смо да наступимо у Нишу, али онај директор хале је рекао: ‘нема, заузето је све, термини, тренирају стално, нема до Нове године ништа. Схватите, има неког ко је изнад мене’. Ко је изнад тебе? Изнад њега је, рецимо, секретар за културу. Звали смо секретара за културу и спорт, рекао је: ‘не може ништа, хала је јако заузета, сви су термини попуњени. Не може, схватите, има неког ко је изнад мене’. Ко је изнад тебе? Градоначелник. Када смо дошли до градоначелника, он је рекао: ‘има неког ко је изнад мене’. Рекао сам, знам ко је изнад тебе. Изнад тебе су 5.000 људи у Крагујевцу и вечерас“, рекао је Балашевић на концерту.

Беба Балашевић, ћерка познатог музичара, је у августу прошле године на Фејсбуку написала да су два дана раније били сигурни да ће Ђоле наступити 15. новембра у Нишу, али је потом пропао и тај термин и покушај да добију нови.

Из Секретаријата за спорт су се правдали да нико не може да закаже концерт, док не сазнају распоред утакмица тимова у европским такмичењима.

Чињеница је да се дан касније од Балашевићевог жељеног датума играла једна европска утакмица пошто је Рукометни клуб Железничар играо своју 55. европску утакмицу у којој је дочекао и победио чешку Карвину у првом мечу шеснаестине финала Челенџ купа. Следећа европска утакмица неког нишког тима у хали била је 8. фебруара, када је Женски рукометни клуб Наиса одиграла реванш у осмини финала Челенџ купа.