Прочитај ми чланак

Деда јој Добрица Ћосић, отац СПС режимлија, она плеше на шипци (ВИДЕО)

0

Миона Марковић, глумица која се прославила улогама у серијама „Јутро ће променити све“, „Корени“ и „Жигосани у рекету“, јавности је занимљива и због занимљиве породичне приче.

Наиме, Мионин отац је Предраг Марковић који је 1997. године изабран за чана Европске академије наука, а својој наследници је велика подршка и редовно прати све њене представе.

Foto: Youtube

Она је у сродству и са чувеним писцем Добрицом Ћосићем, а њен деда је и покојни продуцент и сценариста Јован Марковић.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Miona Markovic (@meseceva_kcii)

„Искрено, нисам ни знала до своје 14. године ко је Добрица Ћосић. Тек сам са тада прочитала „Далеко је Сунце“, после сам читала „Корене“ у гимназији. Каније сам сазнала да смо у сродству, он ми је деда – стриц“, рекла је Миона једном приликом за Нова.рс.

Осим талента за глуму, Миона може да се похвали још једним – она се активно бави пол денсом, а видео снимке свог умећа неретко дели на друштвеним мрежама.

 
 
 
 
 
Прикажи ову објаву у апликацији Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Објава коју дели Miona Markovic (@meseceva_kcii)


„Потреба за плесом је код мене јака већ више од деценије. Некако је пол денс спорт и уметност у једноме, спој снаге и естетике и тај спој је мени изузетно заводљив. Постоје многи умови заробљени у квазиморалима и не желим да сам део тога, ја сам много срећна што сам научила да летим и препоручила бих свакоме“, истакла је она својевремено за „Блиц“.