Прочитај ми чланак

„Дара из Јасеновца“ најгледанији филм у Америци на основу зараде у биоскопима

0

Филм “Дара из Јасеновца”, остварење редитеља Предрага Антонијевића, који се од петка приказује у америчким биоскопим, првог викенда приказивања забележио је највећу просечну зараду у односу на број биоскопа у којима се филм приказује, саопштио је дистрибутер МегаЦомФилм.

Остварена је просечна зарада од 1.251 долара по биоскопу у којима се филм приказује, док је просечна зарада по биоскопу за велике студијске филмове значајно мања.

Тако је на пример, у протеклом викенду за филм „Мале ствари“ зарада износила 952 долара или „Крудс: Ново доба“ – 910 долара.

Такође, један од најочекиванијих европских филмова у америчким биоскопима „Супернова“ са Колин Фиртом и Стенлијем Тучијем је у другој недељи приказивања имао просечну зараду од 191 долар по биоскопу.

Структура публике која је у протеклом викенду гледала филм „Дара из Јасеновца“ је веома занимљива, па је рецимо 54 одсто испод 35 година старости – од укупног броја гледалаца, што говори у прилог томе да филм мења слику и перцепцију код младих о једном од најозлоглашенијих логора и потврђује његов едукативни карактер.

Такође, од укупно испитаног броја, 91 одсто гледалаца ће филм препоручити, што је један од највећих икада забележених процената препоруке.

Филм је остварио такође изузетно позитивну критику репрезентативног сајта Роттен Томатоес док је оцена публике невероватних 88 одсто позитивних оцена.

Филм се по заради налази на 18. месту америчке Боx оффице листе гледаности.

„Дара из Јасеновца“ се тренутно приказује у бројним градовима широм Америке међу којима су Чикаго, Финикс, Милвоки, Мајами, Атланта, Далас, Денвер, Хјустон.