Прочитај ми чланак

Да ли је био вакцинисан? Балашевић преминуо од последица короне

0

Ђорђе Балашевић, легендарни југословенски кантаутор, преминуо је на Инфективној клиници у Новом Саду од последица болести изазване коронавирусом, незванично је потврђено за Нова.рс.

Према незваничним информацијама од лекара упознатих са лечењем Балашевића, музичар је у уторак примљен у Инфективну клинику у Новом Саду. Данима пре тога, Балашевић се лечио код куће, где су лекари помно пратили његово стање.

Када се оно погоршало, кантаутор је послат у болницу, где је нaјпре лечен на ковид одељењу. Ипак, већ сутрадан након пријема у болницу, Балашевићу се стање погоршало, након чега је пребачен на одељење интензивне неге.

“Ово је шок за све”, рекли су нам лекари.

Ђорђе Балашевић је рођен 11. маја 1953. године, у Новом Саду, у породици оца Јована Балашевића и Веронике Доленец.

Балашевић је одрастао у Новом Саду, у кући у улици Јована Цвијића, а песме је почео да пише у основној школи, иако је сањао је да ће једнога дана постати фудбалер. Напустивши универзитет 1977. придружио групи “Жетва” и снима хит песму “У раздељак те љубим” и остварује свој први успех.

Сингл је продат у више од 180.000 копија, што је био велики успех чак и за тадашње југословенске стандарде.

У наредним деценијама, досегао је практично статус живе легенде у доменима популарне музике у региону. Иза себе је оставио супругу и троје деце – сина и две ћерке.