Прочитај ми чланак

БРАВО! Најбољу фотку на свету направио Чачанин телефоном!

0

Фотографија "Брат" добила златну медаљу у Луксембургу.

7

Награђена фотографија „Брат“, Фото: Приватна архива

Фотографија „Брат“ добила златну медаљу у Луксембургу.

Чачанин Мартин Стаменковић проглашен за најбољег младог фотографа на свету, а овај 16. годишњак је златну медаљу на светској изложби младих аутора у Луксембургу освојио за фотографију „Брат“ и биће му уручена за викенд.

Да ће братов портрет, забележен мобилним телефоном, обићи свет и добити престижну награду на изложби у Луксембургу, Мартин није очекивао. А, све је почело прошле зиме.

„Брат и сестра су се грудвали у дворишту, позвали су ме напоље. Узео сам телефон и направио неколико фотографија брата Матије. Фотографију сам окачио на друштвене мреже и реакције су биле веома позитивне“, рекао је Тањугу Стаменковић.

Успех на светској изложби младих аутора у Луксембургу младом Чачанину је велики подстрек на путу остварења свог сна.

Мартин истиче да највише воли да ради портрете, односно да, како каже, фокусира се на то шта највише треба тој особи да се истакне.

„Фотографије правим са намером, сценирам све. Моје фотографије су монтиране на лицу места и онако како сам ја желио да буду“, испричао је Стаменковић.

Мартин каже да би волео да се бавим модном фотографијом и на да на неки начин утиче на модну индустрију код нас, али и у свету.

„Мартин је један од вансеријских фотографа по темама и идејама које има. Његове фотографије одударају у великој мери од неке садашње сцене фотографија у Србији, али и у свету”, изјавио је Тањугу председник Фото кино клуба „Чачак“ Војислав Пештерац.

Овај млади фотограф, недавно је освојио и прво место за колекцију на омладинској изложби Фото-савеза Србије.