Прочитај ми чланак

Божовић одбрусио Михајловићки: Заболе ме за лаптоп, хоћу чисту земљу! (ВИДЕО)

0

Пре више од четири деценије, као млад глумац, Петар Божовић је рекао да може да игра само онда ако осећа да учествује у нечему што значи. Од тада до данас, све у чему је играо нешто значи у нашој култури. Био је Никола Тесла, екранизовао је Његошев "Горски вијенац", наступао на скоро свим сценама београдских позоришта, а ко воли монодраму памти његова тумачења стихова Матије Бећковића.

Божовић је ангажован за заштиту природе у Србији, али не политички и идеолошки.

„Ево сад ова борба против несрећног литијума… Па то је зло. Не морам ја то да кажем, постоје сведочанства, и то страшна сведочанства на земљиној кугли шта су урадили ти Риотинти. Па узмите Гвинеју, они дођу, раскрче… Народ се побуни, они наравно потплате своје, имају своју приватну војску и избије грађански рат. Ево, шта су урадили са Мадагаскаром. То дивно острво оцепило се од Африке и на њему остало животиње, биљке… Сад се све то руши, уништава… Глад, беда, јад. Уништи се земља, а кад се земља уништи, онда ти не треба ништа више. Не требају ми никаква документа која ће они доћи, ови наши фолиранти . Што каже ова госпођа Михајловић: „Онда баците ове телефоне и лаптопове“.

Ма заболе ме, бре, за лаптоп и ово, хоћу земља да ми буде чиста за будућност наше деце, бре. Еј, шта је вама? Хоћете да уништите Дрину, Засавицу. Тамо се појавио дабар после 15 година“, испричао је, између осталог, славни глумац у емисији „ОКО Магазин“ на РТС, а потом одговорио на питање да ли размишља да неко може да га сврста у политичку опцију или га баш брига за то.

„Ма, то су стара средства, већ се појавило „страни плаћеници“. Па цела Србија је страни плаћеник. Овај протекторат где ми живимо, да ли неко треба да ми плати да идем да се борим за своју земљу чистоте? Сваки покушај унутар тог покрета био би катастрофалан да се ту уопште политизира. Једина политика је да спасимо Србију да нам је не загаде и спасимо воду и нашу децу. Ништа друго. Мало ли је?“, испричао је глумац.