Прочитај ми чланак

БЕЋКОВИЋ: Мило, одрекао си се свог имена, вере и писма, а сад правиш …

0

Према његовим речима, Срби у Црној Гори немају шта да бране ако не одбране своју цркву.

Књижевник Матија Бећковић, коментаришући Предлог закона о вероисповести, који је недавно усвојила Влада Црне Горе, а којим се предвиђа да сва црквена имовина изграђена до 1918, за коју не постоји доказ о власништву, постане државно власништво, оцењује да ће Срби у Црној Гори бити једини народ који нема своју цркву.
 
-Они су се одрекли свога имена, писма и вере и нема разлога да се на томе зауставе. Та нова црква у Црној Гори може имати само нову шкаљарско-кавачку епархију – каже Бећковић.

Према његовим речима, Срби у Црној Гори немају шта да бране ако не одбране своју цркву.

– Јуда је назван благајник издаје. Тих благајника се намножило. Оних 30 сребрењака је порасло на астрономске цифре. Сад се, уствари, тестира да ли Срба у Црној Гори уопште има – каже Бећковић.На питање како коментарише речи Ивице Дачића да би волео да види онога ко ће узети Острог, он одговара да „нису они први окупатори који насрћу на Острог”. Црна Гора је, подсећа, у своје време бранила Острог, и то немајући чиме другим, пчелама.

– Надам се да до свега тога неће доћи, сем уколико Црна Гора не објави рат Србији. Они више не могу да кажу „не“ и не смеју никога другога да прогоне осим Срба. Можда свим тим одлукама испуњавају услове за улазак у Европску унију. И ко зна колико још имају поглавља да би били примљени – каже Бећковић.