Прочитај ми чланак

БАТА ЖИВОЈИНОВИЋ добио улицу у Београду

0

Комисија за споменике и називе тргова и улица у Београду усвојила је иницијативу да се Бојанска улица на Црвеном крсту преименује у Улицу Велимира Бате Живојиновића.

Поводом обележавања три године од смрти познатог глумца, магазин „Базар“, компанија „Борба“ и заменик граодначелника Београда Горан Весић покренули иницијативу да једна од улица у Београду добије назив по Живојиновићу.

Foto: Printscreen / YouTube

Весић је у иницијативи навео да је Живојиновић „глумачка легенда“ и да је својим немерљивим уметничким и културним доприносом обележио златну еру српске, југословенске и светске кинематографије.

Комисија је усвоијила и иницијативу Радио-телевизије Србије за постављање скулптуре телевизијског водитеља, новинара и уредника Милоја Миће Орловића, са идејом да то буде испред зграде РТС у Таковској. Скулптура би била ауторско дело вајара Небојше Савовића Неса.

На седници је усвојена и иницијатива коју је Весић поднео у својству грађанина да се подигне споменик деспоту Стефану Лазаревићу на простору између Гундулићевог венца, Дринчићеве и Палмотићеве улице.

Комисија је усвојила и предлоге одлука за именовање 3.009 неименованих улица у оквиру пројекта ажурирања адресног регистра, и то на подручју Чукарице, Раковице, Новог Београда, Лазаревца, Барајева, Младеновца, Обреновца и Сопота. У саопштењу се додаје да су до сада додељени називи за 1.897 неименованих улица.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!