Прочитај ми чланак

БАЛКАН ИНФО – ДР НЕЛЕ КАРАЈЛИЋ: Без Републике Српске Срби би завршили у Јасеновцу

0

Гост емисије "Интервју" био је господин Неле Карајлић, фронтмен јединог правог "Забрањеног пушења" и један од зачетника новог примитивизма.

Познати Сарајлија шеретског духа, рођен као Ненад Јанковић, своју даровитост је исказао на више уметничких поља, као композитор, певач, глумац и режисер.

Окушао се и као писац, па његово аутобиографско дело „Фајронт у Сарајеву“ публика са одушевљењем чита. Када је доживео срчани удар, одлучио је да после три деценије оконча своју музичку каријеру.

После безброј концерата са „Забрањеним пушењем“ и касније са бендом „Но смокинг оркестра“, филмских и телевизијских улога, „Надреалиста“ који су предвидели много реалних догађаја, „један од првих лажних доктора у историји наше земље“ пожелео је да на свој начин демистификује време којег се сви радо сећамо, али о коме се данас испредају разне бајке.

Препоручујемо Вам да погледате цео интервју и сазнате више о томе како је Ненад Јанковић постао Др Неле Карајлић, да ли се могао предвидети распад Југославије, како је Неле Карајлић одлучио да напусти Сарајево, зашто је Београд град слободе кроз целу своју историју, како је Неле Карајлић одлучио да пише своју аутобиографију након што је преживео срчани удар, са којим политичаром је Неле Карајлић у пријатељским односима, како је Неле Карајлић доживео непријатности када је дошао у Сарајево, зашто је свету претила опасност од нуклеарног рата да је Хилари Клинтон постала председник Aмерике, да ли је могуће да постојеће границе на Балкану остану заувек овакве, због чега су Неле Карајлић и Емир Кустурица у прекиду комуникације, да ли би се Пишоња и Жуга данас учланили у СНС или би запалили преко гране, али и о бројним другим занимљивим темама.