Прочитај ми чланак

БАЈАГА свесно или не у ботовском циркусу Горана Весића и режимских таблоида

0

Рокер за "Новости" о прозивкама академика Теодоровића да је певао на Весићевим концертима

РОКЕР Момчило Бајагић Бајага, који је спевао неке од најлепших песама о Београду, рекао је за „Новости“ да му није јасно зашто га је академик Душан Теодоровић „прозвао“ на „Твитеру“ због концерта „Инструктора“ на манифестацији „Београдска зима“, као и да то није први пут да га напада.

Подсетимо, професор Теодровић, један од учесника протеста „Један од пет милиона“, пре два дана је на друштвену мрежу поставио фотографију на којој су учесници „Београдске зиме“ – Лена Ковачевић, Милан Ђурђевић, Жарко Ковачевић (С.А.Р.С.), Бајага, Горан Весић, Дамир Хандановић, Харис Џиновић и Иван Карл, уз потпис: „Бајага, немој да буде после да си само радио свој посао. Не, не, певао си на Весићевим концертима, сликао се и подржавао модерне варваре“. На објаву је реаговао заменик градоначелника Београда Горан Весић, наводећи да је то цртање мете на чело човеку који пева за свој Београд:

– Свако ко је уметник, а на било који начин је подржао Александра Вучића, доживео је харангу на друштвеним мрежама и оно што сада доживљава Бајага. Део опозиције друштво види као апартхејд, да су људи који подржавају председника, људи нижег реда, немају право ни да организују концерт, ни да их било ко подржи, док они имају право да осуђују било кога ко изрази слободно мишљење.

Бајагу, који ће са својим бендом обележити 35 година каријере, концертима са хором и оркестром, 5. и 6. децембра у београдском Центру „Сава“, наш позив затекао је у Позоришту на Теразијама, где компонује музику за један мјузикл.

– Није ми јасно зашто ме тај академик прозива – казао нам је Бајага. – Није му ово први пут да то ради. Па, наравно да ће Град Београд подржати концерт ако свирам у престоници. Неће ваљда Град Загреб да ме подржи? Град Београд углавном подржава све културне манифестације које се у њему одржавају, не само концерте, већ и позоришне представе.

ТАСОВАЦ: АКАДЕМСКЕ КЛЕТВЕ

ОСИМ Горана Весића, на твит академика Теодоровића реаговао је и директор филхармоније Иван Тасовац, који је на свом „Твитер“ профилу написао:

– Велики лустратор Србије и члан жирија Гранда САНУ, академик Теодоровић куне по кућама повољно! Приуштите вашим најмилијима незаборавне тренутке академских клетви! Спаваш ли мирно Вјерице Радета?

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!