Бајага: Песму „Пада влада“ немам намеру више да изводим

0

Момчило Бајагић Бајага изјавио је за "Курир" да нема намеру више да изводи песму "Пада влада", коју је својевремено написао за филм "Професионалац" Душана Ковачевића.

„Песму ‘Пада влада’ сам свирао, али немам намеру да је више изводим. Она је направљена за филм ‘Професионалац’ и нема потребе од ње правити химну. Кад је неко на власти, та ствар му се не свиђа. Међутим, кад је у опозицији, онда је обожава. То је случај са свим политичарима. Песма постоји 20 година. Ови сада на власти били су некада веома радосни да чују ту песму, а и они што су данас у опозицији нису волели да им то свирамо док су владали“, казао је Бајага за „Курир“.

Бајага је рекао и да годинама не прати политику, те да никада није био члан ниједне партије, нити ће бити. Дведесетих се ипак одазвао позиву тадашњег председника Демократске странке Зорана Ђинђића, да подржи протесте опозиције у Србији.

„Звао ме је неколико пута да подржим протесте деведесетих и изађем на њих. Он је био у фазону, као и већина нормалних политичара, да јавне личности не треба да се петљају много у политику. Друго, ја не могу да будем музичар и политичар, то се никада није показало као добра комбинација (…) Глумцима је лакше јер добро причају, а ја бих моје говоре морао да отпевам да би ме неко схватио озбиљно“, навео је Бајага.

Бајага и Инструктори ће у децембру, серијом концерата у Сава центру, обележити 35 година рада бенда.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!

УКОЛИКО ИМАТЕ ЖЕЉУ ДА ПОДРЖИТЕ РАД ПРОДУКЦИЈЕ „ЦЕНТАР” И РАД ПОРТАЛА „СРБИН.ИНФO”, ДОНАЦИЈЕ МОЖЕТЕ УПЛАТИТИ ПУТЕМ СЛЕДЕЋИХ ЛИНКОВА:

ХВАЛА И БОГ ВАС БЛАГОСЛОВИО!