Прочитај ми чланак

АУТОШОВИНИЗАМ НА БУЏЕТУ Аутори „Даре“ желе „сву срећу“ противсрпској „Аиди“?!

0

Новинар Миодраг Зарковић анализира велико одушевљење аутора филма "Дара из Јасеновца" због конкурентског филма, који је за разлику од нашег прошао даље у трци за Оскара, а при том промовише тзв. геноцид у Сребреници?!

Редитељ Предраг Гага Антонијевић и композитор Александра Ковач (иста екипа која је добила средства из буџета и за реализацију филма „Заспанка за војника“ уз продуцента Максу Ћатовића) не само да истичу да су пресрећни због пласмана филма где су Срби приказани као геноцидни монструми, већ Ковач, чини се, едукује Србе у стилу Чеде Јовановића и Наташе Кандић да је врло важно да се суочимо са злочинима у региону и зато је филм о Аиди из Сребренице за њу немерљиво значајан.

Новинар Зарковић поставља логично питање: Ако је неко баш толико одушевљен светском промоцијом геноцида у Сребреници, како и по чему је подобан и плаћен дебело из буџета да ради филм о геноциду у НДХ?

Иначе, према наводима медија за филм „Дара из Јасеновца“ издвојена су велика средства из буџета Србије (више од 3 милиона евра), а само за промоцију филма у САД више од милион евра и то у сред корона економске кризе.