Прочитај ми чланак

Протерати Вучићевог плаћеника – Годфри: Литијум огромна корист за Србију!

0

Амерички амбасадор Ентони Годфри изјавио је да "поштује људе који мирно и законито изражавају своје мишљење", али да верује да би ресурси литијума у Србији могли да донесу огромну корист за економски раст Србије.

„Верујем да би ресурси литијума у Србији могли да донесу огромну корист за економски раст Србије, и волео бих да их развија транспаренто и јавно одговорно предузеће“, рекао је Годфри за лист Блиц, на питање о еколошким протестима који су организовани против „Рио Тинта“.

Он је рекао да верује да би Влада Србије као и акционари „Рио Тинта“ захтевали од ове компаније да поштује највише стандарде у заштити животне средине и истовремено помогне Србији да постане глобални лидер у једној „од вероватно најважнијих технологија у овом веку“.

„Овај пројекат има огроман економски потенцијал за Србију. Зелена економија долази. Да ли Србија жели да купује или продаје литијумске батерије“, рекао је Годфри. Он је рекао да „демократија није лака, ни утегнута, а грађани имају много различитих мишљења“.

„Поштујем људе који мирно и законито изражавају своје мишљење. То је витално важан део сваке функционалне демократије“, рекао је Годфри, који је одлазећи амбасадор из Србије.