Прочитај ми чланак

У Скупштини мук: Двери подржале литије и владике, траже комисију у вези геј параде

0

На данашњој конференцији за медије, одржаној у Народној скупштини Републике Србије, Српски покрет Двери је представио Предлог одлуке о образовању Комисије ради утврђивања чињеница о одржавању Европрајда, а потом исти предао председнику Народне скупштине. О овој теми говорили су народни посланици Радмила Васић и проф. др Тамара Миленковић Керковић.

„На основу члана 68, члана 150. став 1. и члана 192. став 2. Пословника Народне скупштине, Посланичка група Српски покрет Двери-Патриотски блок данас подноси председнику Народне скупштине Предлог одлуке о образовању Комисије ради утврђивања чињеница о одржавању Европрајда, најављеног за 12-18. септембар 2022. године. То чинимо због постојања опасности да ће одржавањем наведене манифестације бити угрожени јавни традиционални морал, да ће бити угрожена физичка безбедност грађана и да ће доћи до повећања опасности по здравље грађана. Захтевамо да се сходно члану 167. Пословника Народне скупштине, одлука о образовању ове Комисије донесе по хитном поступку“, поручила је Радмила Васић.

Српски покрет Двери као парламентарна странка са мандатом народа, изражавајући став већинске традиционалне Србије, а сада и јасан став Српске православне цркве, већ дуже време низом својих активности и јавних наступа захтева од власти у Србији отказивање манифестације Европрајд, за коју је „Писмо подршке организаторима још пре три године упутила тадашња председница Владе Ана Брнабић. Одржавање ове манифестације је не само антидемократско насиље мањине над огромном већином осиромашених грађана Србије, већ је и противно јавном моралу, прескупо, финансијски нетранспарентно и здравствено ризично. Дуго планирана и покривена пројектима вредним десетине милиона евра ова манифестација која треба да траје недељу дана са најављених око 130 догађаја и јесте у директној вези са притиском на државу Србију и чини део шире окупационе Агенде и комплексне агресије на српски народ. Та Агенда подразумева: притисак за признавање геноцида у Сребреници, признање лажне државе Косово, укидање Републике Српске, увођење санкција Русији и улазак у НАТО“, истакла је проф. др Тамара Миленковић Керковић. 

Покрет Двери захтева званично: отказивање Европрајда и доношење Закона о забрани промоције ЛГБТ+ идеологије која је супротна нашем Уставу, нашим законима, али и Божијим законима и вољи српског народа.