Прочитај ми чланак

ПОСЛЕ ФОРМИРАЊА ТЗВ. ВОЈСКЕ КОСОВА ПОЧЕЛА МОБИЛИЗАЦИЈА на граници са Србијом…

0

У Липкову у Македонији, на самој граници са јужном српском покрајином Косово и Метохијом, почела је концентрација албанских паравојних јединица и мобилизација истих, јавља Алексндар Дугин, геополитичар и један од главних идеолога председника Русије Владимира Путина.

Само неколико сати након што је тзв. Косовски парламент усвојио пакет од три закона којим је озваничено формирање тзв. Војске Косова, ова информација долази директно из Македоније и то из места недалеко од Куманова, а близини Качаника, месту познатом по највећем броју припадника Исламске државе по глави становника.

Ово је потврда да се Албанци спремају за сукобе, па чак мобилишу и своје припаднике у Македонији.

Подсетимо, након формирања тзв. Војске Косова формиран је Кризни штаб у северном делу Косовске Митровице на коме су се обратили горан Ракић и Милан Симић позивајући Србе да не наседају на провокације. Они су такође истакли да уколико дође до ескалације сукоба да ће се голоруки бранити.

Грађанима Србије обратио се и Марко Ђурић, директор Канцеларије за Косово и Метохију најавивши да је могуће проглашење окупације Косова.

– Војска Косова представља илегалну и окупациону силу на нашој територији. То има за циљ насилну промену граница Србије. Тзв. Војска Косова формира се у тренутку када ниједан Албанац није одговарао за злочине над Србима. Исти они који су чинили злочине сада су припадници ове војске – рекао је Ђурић.

                     ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!