Прочитај ми чланак

МУП Републике Српске у Бањалуци ухапсио Шукала и Мандића, чланове СНС (ВИДЕО)

0

Чланови СНС-а Адам Шукало и Владо Мандић ухапшени су вечерас у Бањалуци у акцији Полиција Републике Српске , пише ТВ БН.

Полиција је прво претресла возило и након дужег задржавања без објашњња их привела у полицијску станицу.

Како преноси БН, разлог хапшења није познат, али се сумња да је у питању акција сузбијања куповине гласова на тој територији.

Шукало је бивши посланик СНС у Скупштини Србије, док је Мандић некадашњи српски рукометаш. И Шукало и Мандић су чланови Главног одбора СНС Александра Вучића.

Интересантно је да се ово хапшење десило само три дана пре општих избора у БиХ. Како босански медији пишу, овај случај се десио баш у периоду када је кандидаткиња опозиције за председницу РС-а Јелена Тривић, иначе противкандидаткиња Милорада Додика (СНСД), протеклих дана гостовала по бројним медијима у Србији који су блиски властима,

Босански медији тумаче ово као „неку врсту поруке и освете лидера СНСД-а владајућем режиму у Србији који је пружио прилику опозиционарима из Републике Српске да говоре против Милорада Додика у завршници предизборне кампање.

Иначе, подсетимо никшићка полиција је прошле године привела на информативни разговор девет особа због сумње да уносе новац у Црну Гору за потребе куповине гласова у Никшићу.

Тада је међу приведенима био и члан Главног одбора Српске наредне странке и бивши рукометни репрезентативац Владимир Мандић.

Побједа је тада објавила, позивајући се на сазнања из полиције, да су сви они „имали штек стан у коме крију новац које за потребе Демократског фронта (ДФ) диструбуира грађанима“.