Прочитај ми чланак

ДВЕРИ: Осуђујемо хајку на владике Никанора и Фотија! Да нећете и да нас хапсите?

0

Свакога дана је све више друштвених гласова који се противе одржавању овогодишњег Европрајда у Београду у септембру. Свој глас подижу политичке и невладине организације, црквени великодостојници, јавне личности и породични људи који потписују петиције широм Србије да Европрајд буде отказан.

Недавно је и Свети архијерски синод СПЦ затражио од председника државе „да буде посвећен заштити традиционалних норми српског друштва, посебно очувању и неговању највиших породичних вредности, као темеља на којем почива целокупна заједница”. Не само да имамо обавезу да заштитимо малолетнике од ове хомосексуалне и родне пропаганде већ смо у обавези да штитимо Устав, Закон о јавном окупљању и Закон о јавном реду и миру који се крше оваквим вређањем јавног морала и свих традионалних вредности већинске Србије.

FOTO: Dveri

Сразмерно томе расту и напади на СПЦ и свакога ко се усуди да проговори против ове агресивне и тоталитарне идеологије промоције хомосексулизма и трансродности нашој деци. У међувремену су се огласили и владике СПЦ Фотије и Никанор који сада трпе бројне медијске нападе јер су изразили оно што огромна већина грађана Србије мисли. Њихови критичари, таоци старе мржње према свему што је српско и хришћанско у Србији, позивају на њихов кривични прогон за вербални деликт као у комунистичка времена када су Цркву желели да затворе и забране јавно исповедање вере. Да ли то значи следећи корак на који смо упозоравали – да ће свако ко из угла своје вере и традиције говори да није нормално да дете има тату и тату бити хапшен и осуђен? Јер ова туђинска идеологија неће стати на геј паради, па чак ни ни легализацији хомосексуалних бракова и усвајању деце или наметању промене пола нашој деци као нечему напредном и савременом, већ жели да забрани свако другачије мишљење и критику.

Ко је данас у Србији за одржавање Европрајда? Исти они који су за НАТО, за увођење санкција Русији, за признање лажне државе Косово, за признање измишљеног геноцида у Сребреници, за укидање Републике Српске… То је иста окупаторска идеологија којој се морамо супротставити свуда и на сваком месту. Народ и Црква заједно против окупације Србије. Породична Србија мора да устане и одбрани породичне вредности и децу.

14