Прочитај ми чланак

Бошко: Када кажете ТВ Пинк и Информер тада помислите на Вучића и силоватеља ВИДЕО

0

Поручујем властима да се коначно зауставе са погрешном културном политиком којој су симбол Пинк и Информер. Ако су нам они симбол културне политике, онда је јасно зашто имамо толико насиља у породици, 21 убијену жену само у току ове године и зашто имамо све те мрачне слике. Разлог је управо водећа културна политика, политика Пинка и Информера, коју у ова 24 часа најбоље симболише исповест силоватеља као најважнија медијска вест са којом излази једна режимска медијска кућа, рекао је Бошко Обрадовић председник српског Покрета Двери.

Ових дана друштвеним мрежама кружи изузетни говор будућег италијанског премијера Ђорђе Мелони у коме она говори о насртају на национални и религиозни идентитет Италијана са идејом да се уништи свака везаност за заједницу и савремени човек без корена остави на милост и немилост потрошачке цивилизације. Управо смисао друштвено-политичке борбе коју и Двери воде у Србији од свог оснивања пре 23 године јесте очување духовног и националног идентитета српског народа.

Зато се међу 33 иницијативе које смо предали у скупштинску процедуру у прва два месеца посланичког рада налази и неколико које се баве управо културном политиком идентитета. Ту је, пре свега, предлог Резолуције о геноциду НДХ над Србима, Јеврејима и Ромима током Другог светског рата, којом се негује култура сећања на највеће српско страдање у 20. веку и врши превенција било каквог новог злочина над нашим народом. Ту су две декларације које се баве заштитом српског језика и ћирилице, као и очувањем књижевног и културног блага српског језика написаног на латиници. Ова тема је веома битна у светлу чињенице да је Закон о заштити српског језика и ћирилице донет пре годину дана у Народној скупштини остао мртво слово на папиру које се не примењује у пракси. Предали смо и предлог Декларације о заштити Срба у расејању и региону чији је опстанак данас угрожен. Посебно истичемо предлог Декларације о изражавању почасти грађанима Србије неспрске националности погинулим за Отаџбину, којим наглашавамо поштовање за њихову жртву коју су поднели за слободу у којој данас живимо.

Предложили смо и Декларацију о забрани ЛГБТ пропаганде малолетним лицима, као и конкретну измену Закона о јавном информисању којим се ЛГБТ пропаганда забрањује у медијима, као што смо затражили и њено избацивање из осам уџбеника у основној и средњој школи. Коначно, јуче смо у скупштинску процедуру предали и предлог одлуке о образовању скупштинске Комисије која би утврдила шта се тачно десило у вези са забраном одржавања Европрајда 2022. у Београду 17. септембра. Да смо на добром путу говори притужба на наш рачун једне од многих ЛГБТ НВО Поверенику за заштиту равноправности. То је и прави циљ њихове пропаганде: да се укину вера, традиција, породица, мајка, отац и сам појам човека, мушкарца и жене како их је Бог дао и да завладају родитељи 1 и 2, родна идеологија и преко 80 бриселских родних „идентитета” без идентитета. Зато на сваки такав њихов покушај можемо да парафразирамо Ђорђу Мелони и да кажемо да смо ми православни Срби и Српкиње, мушкарци и жене, очеви и мајке.

Важна ствар коју бих такође истакао јесте једна срамна и скандалозна вест, а то је исповест серијског силоватеља у једном режимском медију. Ми не можемо изаћи из црних хроника у којима живимо – свакога дана имамо насиље у породици или некога убијеног, имамо уништавање наших породица, разарање система вредности, одсуство сваке социјалне солидарности и распад нашег друштва, јер су нам овакви медији и јер су на власти људи чија је културна политика ријалити шоу и исповести силоватеља.

Поручујем властима да се коначно зауставе са погрешном културном политиком којој су симбол Пинк и Информер. Ако су нам они симбол културне политике, онда је јасно зашто имамо толико насиља у породици, 21 убијену жену само у току ове године и зашто имамо све те мрачне слике. Разлог је управо водећа културна политика, политика Пинка и Информера, коју у ова 24 часа најбоље симболише исповест силоватеља као најважнија медијска вест са којом излази једна режимска медијска кућа.

Користим се на крају приликом да позовем све православне Србе у Србији да се на предстојећем Попису не стиде свог духовног и националног идентитета већ да јавно искажу своју националну, верску и језичку припадност, односно да смо Срби православне вере који говоримо српским језиком. Да се тачно зна колико нас има у нашој држави и да нисмо спремни да се одрекнемо свог идентитета, већ да смо свесни да је најважнија борба у 21. веку управо борба за очување духовног и националног идентитета српског народа.