Прочитај ми чланак

ЗОВУ ГА ХУЉА – Вучић: Против метроа згубидани, досадно им у 11 сати

0

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас да "људи који су протестовали против почетка изградње метроа у Београду немају никакву политику" и да су они "згубидани који не знају шта ће са собом у 10 или 11 сати".

Након почетка радова на изградњи пруге Нови Сад – Келебија, Вучић је рекао да не жели да коментарише појединачне личности али да се тако нешто увек дешавало.

– Када смо кретали у изградњу пруге између Београда и Новог Сада, то смо имали. Тако је било и са Београдом на води, а сада је то најлепши део града. Они тамо купују станове и долазе у највећи шопинг мол. Кад год смо кретали нешто да радимо, били су против свега јер по сваку цену желе да зауставе развој Србије – рекао је Вучић.

Он је упитао представнике опозиције из претходне власти због чега метро у Београду није изградјен од 2007. до 2012. године, као што су најављивали.

Вучић је додао да сви знају да ће овај пут обе линије београдског метроа бити завршене до 2030. године, као што ће бити завршена и пруга од Новог Сада до мадјарске границе, јер се ради о пројектима који су битни за целу земљу, јер повећавају Бруто друштвени производ и перформансе домаће економије.

– Хоћете да кажете да не ваља линија? Што, је л’ не ваљају људи на Миријеву, Звездари или Чукарици. На Бежанији и Бежанијској коси на другој линији? Што нисте ви нешто изградили, макар један аутопут? – рекао је Вучић.