Прочитај ми чланак

Зидању Скадра на Тргу Републике нема краја: Штрабагу још 4,5 милиона динара

0

Дирекција за грађевинско земљиште и изградњу Београда објавила је одлуку о додели уговора по којој ће компанији Штрабаг бити исплаћено још 4,5 милиона динара за додатне радове на уређењу Трга Републике.

Посао је додељен Штрабагу са подизвођачем Инвест градња, у преговарачком поступку, а односи се на санацију и рестаурацију канделабра око споменика кнезу Михаилу Обреновићу.

Поступак је покренут 3. јануара као посебна јавна набавка, а не у оквиру претходне набавке за радове на уређењу Трга Републике.

Истог дана је заменик градоначелника Београда Горан Весић изјавио да ће град са Штрабагом преговарати око трошкова за санацију канделабра у вредности од 4,5 милиона динара.

Рок за завршетак ових преговора померен је на 22. јануар, а одлука о додели уговора објављена је на порталу јавних набавки 10. фебруара.

Оригинални уговор за целокупне радове на Тргу Републике био је вредан 768,2 милиона динара, али је ова цена увећана изменама уговора од 3. септембра на 802 милиона динара.

Заменик градоначелника Весић изјавио је, међутим, да је компанија извела радове за укупно 744,4 милиона, кад се урачунају и радови око споменика кнезу Михаилу.

Уговор за радове на Тргу Републике продужен је 23. октобра прошле године на 23. јануар, иако су радови завршени, а у објашњењу Дирекција је навела процедуралне разлоге.