Прочитај ми чланак

Вучић задужио Србију као ни један владар до сада у историји

0

Министре Мали, Увреде да сам неук и незналица само потврђују да немате одговор ни на једну тврдњу коју сам изнео, а људима у Србији би морали да одговорите:

– Да ли је тачно да смо се јуче задужили за милијарду евра по каматној стопи од 1,92%, док се Словенија задужила по негативној каматној стопи од -0,096%, што је најбоља потврда да смо далеко од најбоље економије у региону, а камоли у Европи?

– Да ли је тачно да паре за најављену помоћ од 60 евра исплаћујемо из кредита, па ће људи у Србији све што добију морати да врате са каматом?

– Да ли је тачно да се након рекордног буџетског дефицита од четири милијарде евра, задужујете да би ангажовали Игора Жежеља да за 60 милиона евра „научи“ Вас и Ваше колеге у Министарству финансија како се обрачунавају зараде у јавном сектору?

– Да ли је тачно да цео Вучићев економски систем почива само на задуживању: да 10 највећих инфраструктурних пројеката градимо из кинеских и турских кредита вредних 16 милијарди евра, да зајмовима из Абу Дабија вредним две милијарде долара покривамо рупе у буџету, а да су укупне обавезе ЕПС-а и Телекома прешле пет милијарди евра?

– Да ли је тачно да ће због овако неодговорног управљања финансијама јавни дуг прећи 50 милијарди евра, а да ће Вучић већ ове године ући у историју као председник који је задужио Србију више него сви његови претходници заједно?

Добро знате да је на свако од ових питања одговор: Да. Тачно је. Свака наведена тврдња је на нашу жалост тачна и ниједна увреда Вас неће сачувати од одговорности за економску катастрофу у коју водите Србију.

Душан Никезић, председник Ресорног одбора за привреду и финансије