Прочитај ми чланак

ВУЧИЋ ТВРДИ ДА ЈЕ НАРОД НЕОДГОВОРАН: Лепи дани, а огромна потрошња струје и гаса!

0

Александар Вучић је на другом трилатералном Самиту Мађарске, Србије и Аустрије, на коме су учествовали и мађарски премијер Виктор Орбан и аустријски канцелар Карл Нехамер, био веома критичан према народу Србије, када је у питању потрошња струје и гаса у нашој земљи.

– Невероватна је потрошња струје у Србији на овако лепе дане. Имамо свега и имаћемо свега захваљујући разумевању Виктора Орбана и владе Мађарске. Желимо да знате да имате захвалност свих нас“, рекао је том приликом први човек Србије.

– Почели смо да трошимо резерве гаса, јер уговорене количине које добијамо дневно нису довољне за наше потребе. Срећом, захваљујући договору са Мађарском имамо 650 милиона кубних метара гаса јутрос. Јуче смо направили и добар аранжман са Булгаргасом, да бисмо трошили мање резерви. Нас гасне електране сада спасавају, захваљујући панонским електранама ми можемо да презимимо. Иначе, на основу угља и хидроелектрана не бисмо могли да презимимо, упозорио је Вучић одговарајући на питање новинара.

Тим поводом, главни одговорни уредник Србин.инфо, Дејан Петар Златановић, је направио осврт у којем је анализирао све последице овакве изјаве у којој Вучић оптужује грађане Србије да су неодговорни, када је у питању њихов однос према потрошњи енергената.