Прочитај ми чланак

УЗ ПОМОЋ РУСИЈЕ СРБИЈА СЕ МОДЕРНИЗУЈЕ: Српски стручњаци успешно освајају руску технологију

0

Potpredsednik Ruskih železnica

Потпредседник „Руских железница“ о.а.д. Александр Цељко је посетио Републику Србију.

Александр Цељко је током посете обишао деоницу европског Коридора Х „Голубинци – Рума“, чија ће реконструкција повећати интензитет превоза робе и обезбедити додатне приходе буџету државе.

Радови на овом правцу су почели у фебруару ове године, и већ до средине септембра ће деоница бити предата Инвеститору – „Железнице Србије“ а.д. за пуштање у рад. Провера је показала да српски стручњаци успешно освајају руску технологију полагања горњег строја колосека и добијају потребно искуство. Освајање ове технологије ће омогућити српским железничарима да даље значајно побољшају квалитет извођења грађевинских радова и повећају брзину полагања горњег строја колосека.

Комисија је такође обишла деоницу „Београд – Панчево“, на којој се већ завршава монтажа другог железничког колосека на деоници Панчевачкимост – Панчево Главна и изградња вештачких објеката – пешачких пролаза и моста на Тамишу. Радови на деоници Београд – Панчево су почели 25.марта 2014. године, и до данас је завршено већ 82% укупног обима радова, укључујући изградњу вештачких објеката, радове на горњем строју колосека и радове на монтажи контактне мреже.

Novi-ruski-voz

Након завршетка овог пројекта, брзина саобраћања возова ће се повећати са садашњих 30-50км/ч на 120 км/ч, повећаће се интензитет и безбедност саобраћања и скратиће се време путовања између насељених места.

Потпредседник „Руских железница“ о.а.д. је високо оценио квалитет радова који се изводе, као и ниво узајамне сарадње руских и српских градитеља.

Aleksandr Celjko 6

Александр Цељко је током посете посветио пажњу и хуманитарним пројектима, које „РЖД Интернешнл“ реализује у Републици Србији. Он је са делегацијом посетио основну школу „23. октобар“ у Голубинцима, где су ових дана завршени крупни радови на обнови школе.

Извор: rzdint .ru, СРБИН.ИНФО