Прочитај ми чланак

У ЦЕНТАР – ПУКОВНИК ТАМБУРИЋ: Тито, Милошевић, Вучић и велика пљачка пензионера

0

Гост медијске куће „Центар”, у емисији „Интервју”, , био пуковник у пензији, председник Удружење синдиката пензионисаних војних лица Србије, Јован Тамбурић. Тема емисије је била некадашња Југословенска народна армија (ЈНА) и велика пљачка Фодна Пензиског и инвалидског осигурања Србије (ПИО), од стране српског државног врха, која се мери милијардама евра.

„Мој класић Бранимир Кавалић, који је био командир противтерористичке чете у гардијској бригади, јединици која се састојала само од активних старешина, је по групној одлуци заједно са својим колегама дошао код тадашњег савезног секретара за народну одбрану СФР Југославије, Вељка Кадијевића, у канцеларији, убедивши га да да оставку”, открио је г. Тамбурић у емисији причајући о неуспелом војном пучу, додајући:

„Међутим, пре тога та група није разговарала са тадашњим Начелником Генералштаба ЈНА, Благојем Ађжићем, који је одбио да дође на месту Кадијевића. Они су очекивали, пошто је целокупна породица генерала Аџић у Другом светском рату убијена од стране усташа, да ће он због тога бити против те политике, која вођена у земљи у циљу разбијања југословенске државе, те стати на челу њиховог преврата. Он је ту њихову понуду одбацио, а цела гардијска бригада је упучена на фронт, у Вуковар, где је изгинуло доста тих старешина који су учествали у овом неуспелом подухвату спасавања државе”, истакао је пензионисани пуковник Тамбурић у емисији.

У емисији се још говорило и о томе какво је било војно-безбедоносно стање за време Титове смрти у Југославији, о ратовима 90-их и договорима Милошевић и Туђмана, о томе ко треба да буде министар одбране Србије, о синдикалном удруживању пензионера, о великој пљачки Фонда ПИО у чијем су власништву скоро тридесет бања, о томе како држава констатно пљачка пензионере, о реформи пензинског фонда, као и о најављеном великом пензионерском протесту који треба да се одржи у Београду.

Интервју, за медијску кућу „Центар”, (Зграда „Борбе”, Трг Николе Пашића 7, Београд) водио је главни уредник „Србин.инфо”, Дејан Петар Златановић.

Ако вам се свиђају наше емисије, лајкујте и нашу Фејсбук страницу – Фејсбук – ЦЕНТАР
и претплатите се на наш Јутјуб канал: Јутјуб – ЦЕНТАР

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!