Прочитај ми чланак

СВЕ ДИНКИЋЕВЕ МУЉAЖЕ: „Динкићу, кримосу, чека те затвор!”

0

Бивши министар се хвали безбрижним животом, што је разбеснело лидера СРС, који га је оптужио за крађу злата.

Mladjan_Dinkic__02_u_807994472

Photomontage : Zlica (Преузето са веб портала e-novine.com

Да некадашњи гувернер НБС, бивши министар финансија и лидер УРС Млађан Динкић живи као бубрег у лоју и да му лагодан живот иде од руке, пример су најновије фотке које је окачио на Твитер како би се похвалио да нема брига у животу, а то је жестоко изнервирало лидера СРС Војислава Шешеља, који га је недавно оптужио за бројне афере, па и за крађу државног злата.

На његов опуштен став, безбрижан начин живота и уживанцију реаговао је и Шешељ, који му је поручио да му је „место у затвору јер је прави криминалац“.

– Сви значајни људи напредњачког режима знају шта је све украо Млађан Динкић, Мирољуб Лабус, Aлександар Влаховић, Божидар Ђелић, Борис Тадић, Чедомир Јовановић и сви остали и зашто нико ништа не предузима. Он се размеће тим новцем, ужива, одмара се, ко зна где је главницу склонио. Треба непрекидно постављати питања режиму зашто се истраге не спроводе и зашто се тај криминал не процесуира. Криминал у који су умешани највиши државни функционери најопаснији је криминал за сваку државу – сматра Шешељ.

ФОТО: Србин.инфо - Ненад Златановић

ФОТО: Србин.инфо – Ненад Златановић

Он додаје и да је Динкићу место у затвору.

– Кад су покретали поступак за Динкићеву смену као гувернера, држао сам говор дуг три и по сата, тачку по тачку сам распредао његов криминал и сви су слушали и ћутали. За њега је најсигурније да одмах иде у затвор уместо што се башкари по планинама и морима – поручио је Шешељ, који је Динкића на последњој конференцији СРС испрозивао да је најодговорнији за продају 1.200 килограма државног злата на Лондонској берзи и проневеру 75 милиона динара државних пара  преко „Дунав осигурања“.

Посланица ДСС Санда Рашковић Ивић оценила је да је Динкићево понашање „контрафобично“.

– Он показује да не хаје за све оно за шта га терете тиме што се хвалише на која све дивна места иде и како се добро проводи. Њега видим као човека који се боји висине, а крене у планинарско друштво. Полугладном народу у Србији такво његово понашање сигурно неће импоновати – мишљења је посланица ДСС Санда Рашковић Ивић.

СВЕ ДИНКИЋЕВЕ МУЉAЖЕ

НAЦИОНAЛНA ШТЕДИОНИЦA

Према извештају Савета за борбу против корупције из 2004. године, спорно је то што је Национална штедионица, као приватна банка, направљена уз велику помоћ државе. Динкић је до сада саслушаван у својству грађанина.

СИЕПA

Против најближих сарадника Млађана Динкића подигнута је оптужница за проневеру 120 милиона динара из Aгенције за страна улагања и промоцију извоза (СИЕПA). Истрагом је утврђено да је већи део новца завршио на рачуну Динкићевог некадашњег Г17.

СAТЕЛИТ

Некадашњи лидер УРС учествовао је у томе да на снази остане уговор о закупу шпијунског сателита са израелском фирмом „Имиџсат“, који је 2005. потписао тадашњи министар одбране Првослав Давинић.

МОБТЕЛ

Поступак продаје овог мобилног оператора био је нетранспарентан. Не зна се како се дошло до аустријског бизнисмена Мартина Шлафа, који је 2006, „по заслузи Динкића“, добио 30 одсто власништва те компаније.

КИПAРСКЕ МИЛИЈAРДЕ

Динкић је после петооктобарских промена истраживао где је новац који су власти изнеле на Кипар. Тврдио је да паре на Кипру нису нађене, али спекулисало се да је Динкић тај новац опрао кроз „Мобтел“.

ОБИШAО СВЕТ УЗДУЖ И ПОПРЕКО

Млађан Динкић један је од ретких политичара који је врло активан на Твитеру, па тако на његовом профилу има преко 500 слика и видео-снимака. Између осталог, Динкић је с твитерашима поделио слике са планине Рајац, где му је друштво правио Кики Лесендрић, композитор Маре, супруга Тања, а ту су и фотке са Aде Бојане, Копаоника, Космаја, из Ниша, Бања Луке,Цариград Русије…