Прочитај ми чланак

СВЕ ЋЕ НАРОД ПЛАТИТИ: БАС узима кредит 12 милиона евра за градњу аутобуске станице

0

БАС а.д. заказао је ванредну седницу Скупштине акционара за 29. октобар, а на њој ће се, између осталог разматрати предлог кредитног задужења за изградњу нове аутобуске станице у Блоку 42 на Новом Београду, пише еКапија. Како се наводи у прилогу и материјалу за седницу, предложено је да се кредит у износу од 12 милиона евра подигне код Комерцијалне банке.

„Имајући у виду чињеницу да је између Града Београда и БАС а.д. закључен Уговор о заједничкој изградњи аутобуске станице у Блоку 42 на Новом Београду, којим је дефинисано да Град Београд обезбеђује локацију, а да је БАС а.д. инвеститор који ће у потпуности финансирати израду неопходне пројектне и техничке документације и финансирати изградњу комплекса нове интегрисане аутобуске станице, а све у роковима који обезбеђују несметану реализацију започетих стратешких пројеката у Граду Београду, неопходно је обезбедити финансијска средства за реализацију уговорених и планираних пословних активности“, преноси еКапија наводе из документације за седницу Скупштине акционара БАС-а.

У документацији се додаје и да се, с обзиром на висину потребних финансијска средства, она не могу обезбедити из редовног пословања БАС-а, и да је стога неопходно да се средства обезбеде из кредита.

Како пише, висина кредитног задужења представља више од 30 одсто књиговодствене вредности укупне имовине БАС-а исказане у последњем годишњем билансу стања и сагласно одредбама Закона о привредним друштвима представља располагање имовином велике вредности.

“У складу са Законом о рачуноводству и ревизији, као и Законом о тржишту капитала, у обавези смо да извршимо ревизију финансијских извештаја за 2019. годину“, пише у материјалу.