Прочитај ми чланак

Штимац: Претили су ми брату! Стигао одговор Миленијум тима: Копамо по закону

0

Компанија Миленијум тим одговорила је на оптужбе некадашњег кошаркаша Црвене Звезде и репрезентације Србије Владимира Штимца да су покушали бесправно да копају по његовој земљи и да су претили његовом брату приватним обезбеђењем.

Они наводе да су главни извођач радова на изградњи разводног гасовода високог притиска Александровац-Брус-Рашка-Нови Пазар-Тутин, чији је инвеститор ЈП Србијагас.

„Парцеле кроз које гасовод треба да прође правоснажно су експроприсане решењем које је издала Република Србија, Општина Рашка, Одсек за урбанизам, Имовински послови, број 465-1935/20 дана 12.05.2023, а решење је постало правоснажно 05.06.2023.

У складу са овим решењем нико не изводи радове бесправно на поменутој земљи, јер право службености пролаза је уписано у катастру и води се на ЈП СрбијаГас у чије име, и за кога ми изводимо поменуте радове“, стоји у одговору ове грађевинске компанијепознате по изградњи великих државних пројеката последњих година.

Они истичу и да је „брат господина Штимца заједно са пар комшија јуче (18.08.2023.) и данас (19.08.2023.) покушао да опструира извођење радова, на шта смо ми у два наврата били приморани да обавестимо полицију, која је излазила на лице места где је направљен и записник“.

Такође истичу да нису ангажовали приватно обезбеђење како се помиње, „нити је „претила“ како се наводи у изјави. Све што радимо на пројекту изградње разводног гасовода Александровац-Брус-Рашка-Нови Пазар-Тутин је у складу са планским документом, законом, прописима и позитивним нормама Републике Србије“.

Они закључују да померање трасе гасовода у овој финалној фази апсолутно није могуће. “

„Изградња овог значајног инфраструктурног гасовода дужине 120 километара је у завршној фази, а планирани завршетак радова и пуштање у функцију се очекује у октобру 2023. године.

Грађани овог дела Србије, Александровца, Бруса, Рашке, Новог Пазара и Тутина очекују завршетак овог енергетског пројекта који ће олакшати живот домаћинствима и одговорити на све веће потребе привреде за гасом у овом делу Србије“, наводи се у одговору Миленијум тима.