Прочитај ми чланак

СТАМАТОВИЋ: По налогу ММФ државне распикуће поклањају Азотару

0

Власт у Србији спремна је да испуни сва обећања дата Бриселу, Вашингтону и Међународном монетарном фонду (ММФ) а последица тога биће губитак дела државе, као и природних и привредних ресурса, оценио је данас председник Иницијативног одбора Здраве Србије Милан Стаматовић.

„Да државне распикуће распродају и поклањају и оно мало преосталих националних ресурса ради опстанка на власти, у чему им свесрдно помаже ММФ, чији ће сулуди финансијски аранжамни довести до краха српске привреде, а све под изговором да ће Србија ускоро постати чланица Европске уније, најбоље сведочи смишљено покретање стечаја у панчевачкој Азотари“, рекао је Стаматовић, саопштила је Здрава Србија.

Он је истакао да ће продајом Азотаре, фабрике која је производила најквалитетније вештачко ђубриво у региону, бити настављено „пљачкање државе и уништавање домаће економије и пољопривреде“.

„Председик Србије Александар Вучић само што предаје у руке шиптарским терористима 17 одсто део територије Србије, већ је решио и да по налогу ММФ-а заокружи процес систематског убијања српске економије и пољопривреде која у свакој нормалној и одговорној земљи основ привредног развоја и будућности једне земље“, рекао је Стаматовић.

По његовој процени „штетном приватизацијом“ Азотара ће бити продата неком тајкуну блиском власти „коме ће бити поклоњена имовина панчевачке фабрике вредне 110 милиона евра“.

Стаматовић је рекао да је намерно обарана цена ђубрива на тржишту да би се правили губици и угасила комплетна призводња Азотаре а фирма довела до стечаја.