Прочитај ми чланак

Српски гигант продат америчкој компанији за 378 милиона долара

0

Српска компанија које се бави развојем игара за друштвене мреже и мобилне телефоне Nordeus продата је америчкој компанији Take-Two Interactive Software.

Осим тога, споразум такође укључује накнаду за зараду засновану на томе да је Nordeus постигао EBITDA резултате изнад одређених прагова током сваке од прве две године.

Амазон купио МГМ за 8,4 милијарди долара

Основана 2010. године, Nordeus је компанија за мобилне игре са седиштем у Београду, најпознатија по „Top Eleven“, најуспешнијој светској игри за управљање фудбалом на свету са преко 240 милиона регистрованих корисника.

„Top Eleven“ пружа играчима платформу за стварање и управљање сопственим фудбалским клубовима, истовремено их водећи кроз свакодневна такмичења са глобалном заједницом. Она, додаје се у тексту, непрестано забавља играче кроз иновативне формате играња, догађаје и функције – са додатним побољшањима која долазе.

Осим тога, Нордеус развија њихове будуће наслове и технологију у вези са фудбалом. Воде га његови суоснивачи, Бранко Милутиновић (извршни директор), Милан Јововић (генерални директор), Иван Стојисављевић (технички директор) и Томислав Михајловић (генерални директор), који ће и даље надгледати приближно 180 запослених у студијима након аквизиције компаније Таke Two.

„Наше улагање у Nordeus јача даље пословање мобилних игара, у потпуности се допуњава са Social Point-om и Plaidots-om и проширује наш спортски портфолио са првом фудбалском понудом у свету. Током последње деценије, Тop Eleven је повећао своју публику, приход и профитабилност кроз Нордеусово увођење лајв-операција и сталних иновација у игрању игре које настављају да привлаче стални ангажман потрошача. Такође је невероватно узбудљиво за Таке-Тwо да шири пословање у живописан, леп град као што је Београд, локални научни и инжењерски таленат у Србији је веома јак, а квалитет Нордеус тима сведочи о томе. Веома смо задовољни што можемо да пожелимо добродошлицу Бранку, Милану, Ивану и Томиславу, целом тиму у Нордеусу“, рекао је Мајкл Ворош, извршни потпредседник компаније Таке-Тwо.

Гејминг компанија Нordeus основала је данас и фондацију са почетним буџетом од три милиона долара како би подржала развој образовања у Србији.

Поводом продаје огласили су се на друштвеним мрежама поручивши да им је задовољство што постају део Таке-Тwо породице.