Прочитај ми чланак

СРБИН НА ЛИСТИ БУДУЋИХ МИЛИЈАРДЕРА и међу четири најуспешнија млада предузетника

0

Будући милијардер је оснивач Нордеуса

Предузетници Бранко Милутиновић из Србије и Мате Римац из Хрватске, нашли су се на листи најуспешнијих младих предузетника и будућих милијардера на подручју источне Европе, коју је објавио сајт Славорум.

Printksin: Youtube/Startit

Милутиновић је познат као оснивач Нордеуса, компаније за развој мобилних игара која важи за једну од најбрже растућих у Европи. Милутиновић је осим по иновацијама познат и по хуманитарном раду широм Србије.

Римац је посебно привукао пажњу јавности након што је његов стартап, Римац Аутомобили, привукао пажњу глобалних гиганата, компанија КИА и Хyундаи, који су у тај бизнис недавно уложили око 80 милиона евра. Та инвестиција погурала га је на сам врх листе најбогатијих Хрвата.

На попису младих богаташа се нашао и Константин Рангелов из Бугарске, који својом компанијом Дронамиц омогућава авионски превоз производа до 350 килограма у кратком временском периоду.

Последњи на листи је Ростислав Кнап из Пољске, који је као велики стручњак у финансијама и бизнису покренуо ЦаллПаге, онлине сервис који прати понашање и активности корисника на интернет страницама.

Према писању Славорума, њихово пословање увек је на путу према горе и могли би постати велики глобални ‘играчи’.