Прочитај ми чланак

СИНИША МАЛИ ПОКЛАЊА успешну српску банку странцима

0

Министар финансија Србије Синиша Мали рекао је да ће Комерцијална банка добити стратешког партнера јер нема разлога да држава буде сувласник те банке.

Он је за ТВ Прва казао да ће сутра бити потписан уговор са француским Лазардом који ће бити саветник Владе Србије у приватизацији Комерцијалне банке где држава има власнички улог од 41,74 одсто.

Фото: wikimedia.org – Влада Републике

 

„Разне опције су на столу, али је сигурно да ће се тражити стратешки партнер за Комерцијалну банку. У мају или јуну ће бити расписан тендер за проналажење стратешког партнера и надамо се да ће тај поступак бити завшен до краја године и нема разлога да држава буде сувласник те банке“, казао је Мали.

„Боље стање у буџету значи да се ствара могућност за повећање плата и пензија. Пратићемо стање наредних месеци и ако резултати буду добри нема разлога да не идемо на још веће повећање плата и пензија“, рекао је Мали.

Додао је да очекује да до краја године стопа незапослености у Србији буде једноцифрена, што ће се обезбедити растом инвестиција.

Мали је рекао да предстоје, као што је и Међународни монетарни фонд препоручио, структурне реформе, односно реформа јавних предузећа и јавне управе, као и пореске администрације.

Најавио је да ће бити припремљен сет пореских олакшица за привреду које би се примењивале од идуће године.

                   ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!