Прочитај ми чланак

Сбербанка, цивилни Сухој и Инвест АД из Абу Дабија потписали писмо о намерама

0

Sberbank, SCAC and Invest AD signed a letter of intent

(ruaviation.com)

Сбербанка Русије, Сухој – компанија за цивилне авионе (Гражданские самолеты Сухого компании) и Инвест АД из Абу Дабија потписали су трилатерално писмо о намерама у циљу промовисања Сухојевих авиона на Блиском истоку и мрежи Дубаи аеромитинга 2013. Пре свега, то се односи на Сухој Суперџет 100 (основну и дугодометну верзију),  извештава прес служба Сухоја.

После церемоније потписивања,  шеф Одељења финансијских институција Сбербанке, Александар Дементијев је приметио: „С обзиром на недавно усвојену стратегију развоја Сбербанке за период 2014-2018, ми ћемо покушати да постанемо глобални партнери нашим клијентима. Сухој – компанија за цивилне авионе је једна од водећих компанија руске ваздухопловне индустрије, а такође је један од кључних клијената Сбербанке. Ми смо спремни да бранимо њихове интересе било где у свету. Заједно са Инвест АД-ом, нашим стратешким партнером на Блиском истоку и у Африци, ми ћемо подржати Сухој и Русију у смислу промовисања руских авиона у региону „.

Председник Сухоја – компаније за цивилне авионе, Андреј Калиновски, рекао је: „Тренутно, Блиски исток је један од приоритетних региона за промоцију ССЈ100 (SSJ100 ) авиона. Ово писмо о намерама ће помоћи оптимизацији предлога за финансирање испорука Сухој Суперџет 100 авиона превозницима у региону“.

Генерални директор Инвест АД, Назем ал Кудси, рекао је: „Инвест АД је поносан на то што помаже Сухој компанији, једном од кључних клијената Сбербанке, да прошири своје присуство у УАЕ и на Блиском Истоку“.

Подсећамо вас да је Инвест АД  из Абу Дабија  државно акционарско друштво, део фонда богатства суверена Абу Дабија. Његове примарне области деловања су: инвестиције и управљање имовином фонда, услуге инвестиционог банкарства за клијенте које се односе на М & А послове (спајања и аквизиције), набавку капитала за своје клијенте на тржиштима дугова и некретнина, инфраструктурни пројекти, улагања у некретнине и исламско финансирање.

За Србин.инфо превео: Александар Јовановић