Прочитај ми чланак

Руски ланац маркета стиже у Србију и отвара више од 100 продавница

0

Београд -- Руски прехрамбени ланац МЕРЕ улази на српско малопродајно тржиште, сазнаје портал Ретаил Сербиа.

Српско тржиште ће ускоро постати богатије за нови ланац дисконт маркета прехрамбеног типа.

Руска трговачка компанија МЕРЕ улази у Србију и планра да постане један од највећих ланаца на нашем тржишту.

МЕРЕ је придружница руске Торгсервис групе, основане 2009. године која тренутно послује на више од 800 локација широм Русије под брендом Светофор и трећи је по величини ланац иза трговачких компанија X5 и Магнит.

„До сада смо отворили 1.5000 дисконт маркета и послујемо у 10 земаља. Дошло је време да проширимо своје пословање и на српско тржиште са бар 100 маркета и просечном површином од око 1.000 квадрата. Планирамо да радимо директно са произвођачима, под строгом контролом квалитета и ниском трговачко маржом. Наше цене ће бити за 20 одсто ниже од просечих. Купци у МЕРЕ маркетима су људи који воде рачуна о свом новцу и времену, са просечним и нижим примањима“, истакли су из филијале руске компаније у Србији.

МЕРЕ је уласком на немачко тржиште био принуђен да због велике потражње и несташице робе на залихама привремено затвори своје продавнице. У нашем региону компанија поседује дисконт маркете у Румунији, а у понуди руског дисконтера присутни си и неки српски производи.

Компанија планира да поред Србије, своје пословање прошири и на тржиште Грчке. Дисконти МЕРЕ простиру се на површинама од 800 до 1.200 квадрата и нуде од 1.500 до 2.000 разноврсних артикала.