Прочитај ми чланак

РУСИЈА ОБУСТАВИЛА УВОЗ МЕСА и прерађевина од четири српске компаније

0

Руске власти донеле су одлуку да привремено обуставе увоз меса и месних прерађевина прозведених у компанијама Матијевић, Биг Булл Фоодс, Златиборац и Царнеx због "озбиљних неправилности" уочених током инспекције, сазнаје Нова економија.

Како пише Нова економија, у одлукама руске инспекције од 21. и 22. маја, објављеним на сајту ове институције, наводи се да је привремено ограничење на испоруку производа четири српске компање уведено на основу инспекцијског надзора спроведеног од 15. од 19. априла. Привремена забрана ступиће на снагу 4. јуна.

Прецизирано је и да ће све испоруке меса и производа које буду кренуле ка руском тржишту до 4. јуна, моћи да се спроведу по уобичајеној процедури. У руској Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор (Росселкхознадзор) су за Нову економију потврдили да је 19 службеника ове институције у априлу извршило надзор у шест српких компанија за производњу меса, а да су „озбиљне неправилности” утврђене у четири компаније.

„Током инспекције утврдили су озбиљне неправилности у раду ове четири компаније. Због тога ће почев од 4. јуна бити уведене привремене обуставе увоза производа у Русију из ове четири компаније”, прецизирали су у Федералној служби за ветеринарски и фитосанитарни надзор Руске Федерације.

У Карнексу су за Нову економију рекли да компанија непрекидно обезбеђује својим потрошачима производе високог квалитета сталним преиспитивањем усаглашености технолошких поступака са индустријским стандардима, имплементираним системима квалитета и безбедности производа и релевантним позитивним прописима.

У Златиборцу оцењују да им је ограничен приступ руском тржиштву због „неколико додатних ветеринарско-санитарних и нормативно-техничких услова које је потребно испунити”.

Компаније Матијевић и Биг Булл Фоодс нису одговориле на молбу Нове економије за коментар.

ПОМОЗИТЕ РАД СРБИН.ИНФО ДИНАРСКОМ УПЛАТОМ – КЛИКНИТЕ ОВДЕ!