Прочитај ми чланак

РУСИ НАСТАВЉАЈУ МОДЕРНИЗАЦИЈУ паневропског саобраћајног Коридора X у Србији

0

modernizacija pruge 035

„РЖД Интернешнл“ д.о.о. започело радове на деоници Мала Крсна – Велика Плана.

12. октобра „РЖД Интернешнл“ је приступио реконструкцији треће (последње) северне деонице паневропског саобраћајног Коридора X „Мала Крсна – Велика Плана“. На деоници дужине 29,5 км планирано је обнављање доњег и горњег строја колосека, реконструкција 8 скретница, 18 путних прелаза, ремонт 12 малих вештачких објеката и челичног моста дужине 70 м.

Треба истаћи да је специфичност ове деонице то што ће се радови изводити у периоду јесен – зима. Као и на другим деоницама, „РЖД Интернешнл“ ће применити напредну руску технологију на изградњи горњег строја колосека, која има повећани учинак, и која омогућава да се у значајној мери скрати рок извођења радова.

Након реконструкције деонице Мала Крсна – Велика Плана повећаће се брзина саобраћања возова са постојећих 50 км/ч на 120 км/ч и биће обезбеђена потребна безбедност саобраћаја.

Саобраћајни Коридор Х повезује Салцбург (Аустрија) и Солун (Грчка), пролазећи кроз Загреб, Београд и Скопље. Укупна дужина деоница Коридора Х, чијом се реконструкцијом бави „РЖД Интернешнл“ износи преко 112 км. Вредност овог пројекта, који се реализује о трошку руског државног кредита износи око 84 милиона долара.

Извор: СРБИН.ИНФО; www.rzdint .ru