Прочитај ми чланак

РЕЖИМСКИ КАДАР Јоксимовић „купује“ Тањуг фирмом основаном са 1.000 динара

0

Да ће Тањуг бити предмет купопродајног уговора види се из јавно доступне документације у Агеницији за привредне регистре. Наиме, код Новинске агенције Тањуг стоји забележба о закључку Владе Србије који је основ за склапање уговора између државе и Привредног друштва "Тачно" д.о.о. из Београда, чији је један од власника Жељко Јоксимовић.

Влада Србије, 10. децембра 2020. донела је закључак којим је дала сагласност на Нацрт уговора о “уступању искоришћавања других имовинских права у својини Републике Србије”. Тим закључком је предвиђено закључење уговора између Републике Србије као титулара и Привредног друштва “Тачно”.д.о.о. са седиштем у Дечанској бр.12 у Београду.

FOTO:PRNTSCR YOUTUBE

Фирма “Тачно” д.о.о. основана је само 15 дана пре него што је Влада дала сагласност на овај уговор, тачније 17. новембра 2020.

Власници фирме су Минакордмедиа са 40 одсто и РТВ Панчево као већински власник са 60 одсто.

Фирма “Тачно” основана је са само 1.000 динара оснивачлког капитала, а директор је Мања Грчић, која има више од 15 година искуства у медијској индустрији, а која са супругом Жељка Јоксимовића, Јованом од скора води Јутрањи програм на његовој К1 телевизији. Мања Грчић је иначе дугогодишња пријатељица и кума Јоване Јоксимовић.

Претежна делатност за коју је регистрована фирма “Тачно” је производња кинематографских дела, аудио визуелних производа и телевизијског програма.

Иначе, власници Минакорда, који има удела у фирми “Тачно” су Жељко Јоксимовић са 80 одсто и Мања Грчић са 20 одсто. Минакорд медиа је власник неколико кабловских канала који се емитују у Телекомовој дистрибутивној мрежи.

Незванична сазнања о томе да приватна компанија Минакорд медиа у власништву певача Жељка Јоксимовића и сувласнице К1 телевизије Мање Грчић купује Новинску агенцију Тањуг, објавила је синоћ Newsmax Adria

У Тањугу ову информацију за Неwсмаx Адриа нису хтели ни да потврде ни да демнатују, а Мања Грчић је у поруци за овај канал одговорила да се не ради о куповини Тањуга и да ће се у наредних 7-10 дана знати више о тој трансакцији.